Bosbessengebakjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Gebruik je bladerdeeg uit de diepvries, laat het dan eerst ontdooien. Rol vers bladerdeeg open. Snij 6 vierkanten van 12,5 bij 12,5 cm uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
-
2
Snij de vier hoeken van elk plakje bladerdeeg met een scherp mes in op ongeveer 1,5 cm evenwijdig met de rand.
-
3
Meng de fijne suiker door de ricotta, verdeel over het midden van de plakjes bladerdeeg. Verdeel er de bosbessen over en bestrooi met wat amandelschilfers.
-
4
Neem twee tegenover elkaar liggende hoeken van het deeg vast en knijp ze in het midden op elkaar, over de vulling. Doe hetzelfde met de twee andere hoeken. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
-
5
Bak de taartjes in 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en gerezen is. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Bestuif eventueel met poedersuiker en serveer.