Lichte waterzooi van Noordzeevis
bereiding
-
1
Spoel de vis, dep droog. Spoel de mosselen tot het water helder blijft. Laat ze op hevig vuur openkoken. Zeef het kookvocht.
-
2
Snipper de ui. Snij de wortelen in staafjes, de prei in ringen, de selder in boogjes en de venkel in halve ringen. Hak de selderblaadjes, hou ze apart. Pel de tomaat, snij in blokjes.
-
3
Stoof de prei, ui, selder, wortelen en venkel kort aan in boter. Giet er de visfond en het mosselkookvocht bij. Voeg er de tomatenpuree, de tomaatblokjes en het kruidentuiltje aan toe. Verwarm tot tegen het kookpunt en leg er de zeepaling en de rode poon bij. Laat 5 minuten pruttelen en leg er dan de kabeljauw bij. Laat nog 5 minuten sudderen of tot de vis gaar is zonder dat hij uit elkaar valt.
-
4
Verwijder het kruidentuiltje. Voeg mosselen, garnalen en selderblaadjes toe. Kruid met peper en zout en laat 1 minuut doorwarmen.
-
5
Serveer warm, in diepe borden.