Pompoen-veenbessencake
bereiding
-
1
Snij de pompoen in stukjes, hak de walnoten grof en zeef de patisseriebloem. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200° C.
-
2
Rooster de gehakte walnoten even in een droge pan.
-
3
Leg de stukjes pompoen in een ovenschaal en zet ze 10 à 15 minuten in de oven.
-
4
Meng de veenbessen met de noten, 60 ml veenbessensap, 2 el druivenpitolie en de honing en roer goed om. Doe in de bakvorm.
-
5
Doe de rest van de olie en het veenbessensap met de suiker en de gare pompoen in een kom en meng goed. Roer er een voor een de eidooiers door en voeg er de bloem, bakpoeder, amandelmeel, kaneel, nootmuskaat, kruidnagels en zout aan toe. Meng goed.
-
6
Klop het eiwit tot schuim en spatel het door het beslag. Stort het op het laagje veenbessen in de vorm.
-
7
Verlaag de oventemperatuur tot 180° C en zet de cake bovenaan in de oven. Bak 30 minuten, dek de vorm af met aluminiumfolie en bak nog een kwartier tot de cake gaar is.
-
8
Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen. Draai de cake om, verwijder het bakpapier en snij in stukken. Heerlijk met een bolletje amandelijs.
Voorbereiding