Brusselse wafels
bereiding
-
1
Laat de melk lauw worden in een pannetje. Laat in een andere, diepe pan de boter smelten (niet kleuren!). Schenk er de lauwe melk en het spuitwater bij.
-
2
Klop de eieren los met een snuifje zout. Doe ze van het vuur af bij het melkmengsel. Strooi er de gezeefde bloem bij en klop met de garde tot het mengsel homogeen is en er geen klontertje meer te zien is.
-
3
Doe er de suiker bij. Blijf stevig opkloppen. Voeg er de gedroogde gist aan toe en roer glad met een houten lepel.
-
4
Laat het beslag, afgedekt met een keukenhanddoek, een halfuur rijzen op kamertemperatuur.
-
5
Bak de wafels in een heet wafelijzer met grote gaten. Bestrijk voor de eerste bakbeurt het ijzer goed met een neutrale olie zoals maïsolie.
-
6
Werk af met gezeefde bloemsuiker. Serveer warm.
Voorbereiding