Schelvishaasje met mosselen en gemarineerde venkel
bereiding
-
1
Schil de aardappelen. Snij de venkel in reepjes, de ui in ringetjes, de tomaat in blokjes. Spoel de mosselen grondig. Hak de bieslook.
-
2
Kook de aardappelen. Pureer ze met de helft van de room. Breng op smaak met peper en zout. Schep de puree in een ovenschaal. Zet, afgedekt; koel weg.
-
3
Vermeng de venkel, ui en tomaat in een kommetje met olijfolie, de wijnazijn en een handvol bieslook. Kruid met peper en zout. Zet afgedekt, koel weg.
-
4
Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken. Laat ze wat afkoelen, haal ze uit hun schelp. Zeef het kookvocht. Zet alles koel weg.
-
5
Spoel de vishaasjes, dep ze goed droog. Kruid ze met peper en zout. Leg ze op de aardappelpuree. Zet 15 minuten in de oven op 200° C.
-
6
Breng het gezeefde kookvocht van de mosselen aan de kook met de rest van de room. Laat 1 minuut doorkoken. Leg de mosselen bij de vis en lepel er de roomsaus bij.
-
7
Zet nog 5 minuten in de oven. Schep er de gemarineerde venkel bij. Werk af met plukjes verse kervel en serveer meteen.
Voorbereiding