Duo-vla
bereiding
-
1
Breng de melk aan de kook met het gespleten vanillestokje. Haal van het vuur en laat wat intrekken. Rasp de bittere chocolade. Klop de eidooiers witschuimig met de suiker, tot ze als een lint van de klopper aflopen.
-
2
Schraap voorzichtig het merg uit het vanillestokje en doe het bij de melk. Breng tot tegen de
kook aan en schenk kokendheet bij het ei-suikermengsel. Roer voortdurend. Laat op een zacht vuur indikken, blijf krachtig roeren. -
3
Doe bij de helft van de crème de geraspte chocolade en likeur en roer tot de chocolade
gesmolten is. Laat 10 minuten afkoelen. Roer af en toe, zodat er geen vel op komt. -
4
Klop de room stijf. Spatel de helft luchtig door de witte crème, de andere helft door de chocoladecrème. Schep in laagjes in licht geoliede vormpjes. Laat zeker 4 uur opstijven in
de koelkast. Ontvorm op het bord en werk af met chocoladekrullen.
Voorbereiding