Recept

Mexicaanse salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig slaatje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui.

    Schil de aardappelen.

    Rasp de cheddar.

    Scheur de blaadjes van 1/2 krop sla.

    Snij de tomaten in plakjes.

    Snipper de lente-uitjes.

    Verwarm de oven voor op 90°C.

  2. 2

    Fruit in een pan de gesnipperde ui in 2 eetlepels olijfolie. Meng met de zachte chilisaus, limoensap, de donkere rietsuiker en de rode wijn. Laat even inkoken en afkoelen.

  3. 3

    Leg de rosbief in deze marinade. Dek af en zet minstens 6 uur in de koelkast. Dep het vlees droog en schroei het aan alle kanten dicht in olijfolie. Bestrijk het weer met de marinade. Zet het 1 uur in de oven. Laat de rosbief dan 30 minuten onder aluminiumfolie rusten.

  4. 4

    Kook de aardappelen gaar en halveer ze. Leg ze in een braadslee, bestrooi ze met geraspte cheddar en zet ze onder de grill tot de kaas gesmolten is. Laat afkoelen.

  5. 5

    Schik de blaadjes sla, de plakjes tomaat en de aardappelen op de borden. Snij de rosbief in repen en leg ze erbij.

  6. 6

    Klop de room met wat poedersuiker half op. Meng met de geplette gemarineerde roze peperbessen en 1 koffielepel limoensap. Klop de room verder stijf en verdeel hem over het vlees. Werk de salade af met gesnipperde lente-uitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mexicaanse salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!