Saltimbocca alla romana met bonensalade
bereiding
-
1
Snij de ui fijn. Snij de bieslook fijn. Sla het vlees heel plat met een vleeshamer.
-
2
Leg op elk lapje vlees 4 blaadjes salie en een plakje ham. Kruid met peper, rol op en steek vast met een houten prikker.
-
3
Stoof voor de bonensalade het uitje aan in wat olijfolie. Voeg er de bonen aan toe mét de jus uit het blik, doe er de honing bij en een scheutje marsala. Laat ongeveer een kwartier indikken op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper en zout en roer er de bieslook door.
-
4
Verhit wat olijfolie in een pan en bak er de rolletjes vlees in aan. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten mooi bruin zijn.
-
5
Overgiet met de wijn en laat nog 10 minuten zacht sudderen.
-
6
Serveer onmiddellijk met de warme bonensalade.
Voorbereiding