Recept

Lenterisotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niet moeilijk en superlekker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Breek het harde uiteinde van de asperges, schil ze indien nodig en snij ze schuin in stukken van 4 cm. Snij de sjalotten fijn. Rasp de citroenschil en de parmezaan.

  2. 2

    Breng 1,5 l water aan de kook en los er een bouillonketeltje in op. Laat op een laag vuurtje staan.

  3. 3

    Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en stoof de sjalot glazig. Draai het vuur hoger, voeg de rijst toe en roer de korrels goed door de olie.

  4. 4

    Giet een pollepel hete bouillon over de rijst en laat op laag vuur al roerend volledig verdampen. Voeg opnieuw een pollepel bouillon toe en laat verdampen. Werk zo verder.

  5. 5

    Voeg na 10 minuten de asperges toe. Blijf bouillon toevoegen tot de rijst zacht en romig is (ongeveer 20 minuten in totaal). Roer er dan de erwtjes door.

  6. 6

    Haal de pan van het vuur en roer sap en schil van de citroen, de kaas en wat boter door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten rusten voor je het serveert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!