Gegrilde tonijn met zuiderse salade
bereiding
-
1
Snij de radijsjes in plakjes en de gele paprika in reepjes. Halveer de kerstomaten. Snij de ui fijn. Halveer 1 el zwarte olijven. Snij het wit van 1 hardgekookt ei fijn. Hou de dooier van het hardgekookt ei apart.
-
2
Meng alle ingrediënten, de veldsla, rucola, radijsjes, paprika, kerstomaten, ui, 1 el olijven en het eiwit, voor de salade.
-
3
Maak de remoulade. Snij de olijven en de kappertjes fijn en meng ze met de verkruimelde eidooier. Roer er beetje bij beetje de olijfolie door tot er een gebonden sausje ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Bestrijk de tonijn met olijfolie. Laat de grillpan goed heet worden. Leg er de tonijn in en schroei ’m snel dicht. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Maak de salade aan met de remoulade. Leg de tonijn op borden en daarop de salade. Serveer.
Voorbereiding