Recept

Pittige capellini met scampi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pikant pastagerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de scampi's, maar de staart er nog aan laten, en verwijder het darmkanaal. Hak de knoflook fijn. Snij de rode peper in ringetjes, verwijder wel de zaadjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de sluimererwten in fijne reepjes. 

  2. 2

    Roer 1/2 kl piment d’Espelette door 2 kl zeezout en haal de (ontdooide) scampi’s door dit mengsel.

  3. 3

    Laat een pan goed heet worden. Giet er 2 el olijfolie in en roerbak de knofl ook, het pepertje en de lente-uitjes kort.

  4. 4

    Doe er de scampi’s bij en roerbak ze mooi roze (voeg er zo nodig enkele eetlepels water aan toe zodat knofl ook, uitjes en pepertjes niet verbranden).

  5. 5

    Voeg er ten slotte de sluimerwten aan toe en bak nog een minuutje mee.

  6. 6

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en leg op de borden. Verdeel er het scampimengsel over en geef nog een draai van de pepermolen.  Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!