Recept

Geurige tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De basis voor balletjes in tomatensaus, lasagne, pizza... Het geheim? De saus lang genoeg laten pruttelen, zodat de tomaten lekker zoet worden.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de uien. Pel de tomaten en snij ze in stukken. Snij de knoflook en de selder fijn. Hak de oregano en basilicum fijn. 

  2. 2

    Fruit de uisnippers in de olie.

  3. 3

    Doe de tomaten bij de ui, met de suiker, balsamico en knofl ook. Laat een drietal minuten stoven.

  4. 4

    Overgiet met de bouillon en doe er de selder, laurier, basilicum en oregano bij. Kruid met cayennepeper, peper en zout.

  5. 5

    Laat ongeveer anderhalf uur sudderen op een zacht vuur.

  6. 6

    Verwijder het laurierblad en proef. Kruid eventueel met peper en zout. Wil je een superfi jne saus, duw ze dan door de roerzeef. Beter niet mixen: de pitjes van de tomaten maken de saus bitter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geurige tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!