Recept

Luchtige wafels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfgemaakte wafels zijn altijd lekkerder! Tip: met bruiswater en zelfrijzende bloem worden ze lekker luchtig.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Werk met ingrediënten op kamertemperatuur. Meng de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige massa.

  2. 2

    Zeef de zelfrijzende bloem en het aardappelzetmeel boven de deegkom en meng door het
    beslag. Voeg er de zachte boter bij en roer glad.

  3. 3

    Meng de melk met het bruisend water en roer tot een vloeiend beslag. Laat het beslag 1 u rusten.

  4. 4

    Verhit een wafelijzer tot stand 3 à 3,5. Breng wat olie met een borsteltje aan op het wafelijzer. Vul met het beslag en bak de wafels goudbruin.

  5. 5

    Laat de wafels volledig afkoelen op een rooster. Serveer met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!