Geroosterde lamsbout met pittige erwten
bereiding
-
1
Prik met een puntig mes kleine gaatjes in de lamsbout. Meng de rest van de ingrediënten tot een marinade en bestrijk het vlees hiermee. Laat het enkele uren in de koelkast staan. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de lamsbout in een braadslede en dek losjes af met aluminiumfolie. Braad het vlees 1,5 uur in de oven. Bedruip het af en toe met de vrijgekomen sappen. Verwijder de folie 15 minuten voor het einde van de gaartijd.
-
2
Verhit de olie en roerbak de erwten kort. Voeg vervolgens de specerijen en de honing toe. Bestrooi alles met de bladpeterselie en de munt.
-
3
Ingrediënten voor
4 personen- lamsbout (met bot)1 kg
- knoflook3 teentjes
- gember (geraspt)1 el
- volle yoghurt250 g
- garam masala1.5 el
- chilipoeder½ kl
- saffraandraadjes6
- olie3 el
- zout½ kl
Voor de pittige erwten
- erwt (uit de diepvries)400 g
- knoflook (fijngesneden)1 teentje
- bladpeterselie (fijngesneden)2 el
- verse munt
- gedroogde chilipeper1
- komijnzaadje1 el
- honing1 kl
- olie2 el
- zeezout½ kl