Aardpeersoep met gehoornde klaverzuring, gefrituurde salie en aardpeerchips
bereiding
-
1
Fruit de gesnipperde ui 5 minuten in de boter. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden aardperen toe en laat ze 15 minuten stoven. Voeg de bouillon en de melk toe en kruid met zout, witte peper en suiker. Laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardperen gaar zijn. Pureer tot een fluweelzachte soep.
-
2
Maak de garnituren. Snij de aardpeer in flinterdunne plakjes, dep droog en frituur goudbruin in olie van 140°C. Laat uitlekken op keukenpapier en hou apart.
-
3
Frituur de salieblaadjes eveneens en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de soep over vier borden en garneer met de salieblaadjes en aardpeerchips. Werk af met enkele druppels truffelolie en enkele blaadjes gehoornde klaverzuring.