Brandade van kabeljauw en krab
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 140°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de spinazie.
-
2
Doe de kabeljauw in een ondiepe, vuurvaste ovenschaal en giet er de gesmolten boter over. Gaar de vis ongeveer 20 minuten in de oven.
-
3
Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan om te drogen. Prak ze en roer er 4 eetlepels olijfolie, de room en het citroensap door.
-
4
Doe er de vis en het krabvlees bij, kruid met peper, meng alles door elkaar en roer er tot slot nog wat boter door. Hou de brandade warm.
-
5
Laat de visbouillon tot 2/3 inkoken. Fruit de sjalot en knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe, kruid met peper en zout, en laat slinken. Verdeel de spinazie over 4 diepe borden, maak een torentje van de brandade, zet het op de spinazie en lepel er wat ingekookte visbouillon rond. Werk af met blokjes tomaat en bieslook.