Madeleines
bereiding
-
1
Smelt de boter en laat lichtjes afkoelen. Zeef de bloem met het bakpoeder, de groene thee en het zout boven een kom en hou apart. Doe de geraspte citroenschil bij de gesmolten boter. Roer de honing erdoor en zet het apart. Doe de eieren, het vanille-extract en de suiker in een grote kom, klop alles luchtig. Roer er het bloemmengsel met een grote garde door. Zodra de meeste bloem is opgenomen, lepel je het boter-honingmengsel er voorzichtig door. Dek de kom af met plasticfolie en zet die 30 tot 50 minuten op een koele plaats. Roer zeker niet opnieuw.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de holtes van een madeleinevorm voor 12 stuks met gesmolten boter en bestuif met bloem. Verdeel het beslag over de holtes, strijk de bovenkant glad en bak de madeleines 8 à 10 min. Controleer met een prikker of ze gaar zijn en laat ze afkoelen. Besprenkel voor het serveren met gembersiroop.