Aubergine pizza's met rucola-tomaten-salade
bereiding
-
1
Snij de aubergines in plakken van zo’n 2 cm, leg ze op keukenpapier, bestrooi royaal met zout en laat 30 minuten trekken. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Pel en snipper sjalot en knoflook. Snipper het pepertje. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Fruit sjalot, knoflook en pepersnippers in olie. Voeg de tomatenblokjes en de puree toe, kruid met cayennepeper, rozemarijn en oregano. Laat 15 minuten pruttelen. Voeg wat water toe, peper en zout.
-
3
Spoel het zout van de aubergines en dep ze droog. Leg ze op een bakplaat, sprenkel er olijfolie over en zet ze 25 minuten in de oven. Lepel er de tomatensaus over en bestrooi met mozzarella. Laat gratineren.
-
4
Spoel de rucola en zwier droog. Snij de paprika’s en gedroogde tomaten in reepjes, halveer de kerstomaten en de olijven. Roer paprika, tomaten en olijven door elkaar. Sprenkel er olijfolie en citroensap over en kruid met peper en zout. Serveer met de gegrilde aubergineplakken.