Appel-mangotaart
bereiding
-
1
Los het gistpoeder op in 100 ml lauw water, in een ruime kom of in de keukenrobot. Doe er de olie en de suiker bij. Laat 5 minuten rusten.
-
2
Voeg het ei, de bloem en het griesmeel toe. Kneed met de hand tot een glad en elastisch deeg. Of kneed 5 minuten in de keukenrobot.
-
3
Dek het deeg af met een vochtige doek, tot gebruik. Gebruik je het niet meteen, verpak het dan meteen na het kneden in plasticfolie en bewaar het in de diepvriezer. Laat het voor gebruik ontdooien tot kamertemperatuur.
-
4
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
5
Rol het deeg uit tot een rechthoek en leg het op een bakplaat met bakpapier.
-
6
Bestrijk het deeg met abrikozenconfituur, tot 1 cm van de rand. Verkruimel de marsepein over de confituur.
-
7
Spoel de appel en schil de mango. Snij ze in dunne plakjes en meng met de suiker en kaneel. Leg ze dakpansgewijs op het deeg.
-
8
Bak de taart 25 à 30 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster en serveer de taart in stukken, met een bolletje vanille-ijs erbij of slagroom op smaak gebracht met vanille.