Scampispiesjes met tomatensalsa
bereiding
-
1
Snij de scampi’s op de rugkant in, zonder ze te pellen. Verwijder het darmkanaal. Leg ze in een grote kom.
-
2
Snipper sjalot en knoflook fijn. Meng paprikapoeder, cayennepeper, gember en korianderpoeder met 2 el olijfolie en het citroensap, voeg sjalot en knoflook toe en meng goed.
-
3
Wrijf de scampi’s in met de marinade en zet ze enkele uren in de koelkast.
-
4
Snij de paprika en tomaten in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Meng de tomaten- en paprikablokjes met de rode ui. Voeg 2 el olijfolie, azijn en peterselie toe. Kruid met peper en zout en meng.
-
5
Prik de gemarineerde scampi’s op spiesjes en gril ze goudbruin op de barbecue. Serveer met de tomatensalsa. Werk af met enkele blaadjes koriander en de partjes citroen.