Pastinaakaardappeltaart met peer en geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Mix de pastinaken heel fijn in de keukenrobot en doe in een mengkom. Meng er het amandelpoeder en de tijm door. Kruid met peper en zout. Maak een kuiltje in het midden, doe er de eieren in en kneed tot een deeg. Bekleed de beboterde vorm met het deeg en bak 25 à 30 minuten in de oven tot de bodem goudbruin is.
-
2
Stoom of kook de aardappelen 5 à 7 minuten. Laat uitlekken. Bestrijk de taartbodem met de helft van de kaas. Beleg de taart met stukjes peer, de aardappelen en de rest van de kaas. Besprenkel met olijfolie en zet nog 5 à 10 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.
-
3
Rasp de rodekool en besprenkel met ciderazijn. Garneer de taart met de geschaafde amandelen, rucola en serveer met het rodekoolslaatje.
-
4