Recept

Amandelgebak met abrikozenvulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de kaneel, het zout en het bakpoeder. Klop in een andere kom het ei met beide suikersoorten tot het witschuimig is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

  2. 2

    Voeg het bloemmengsel en de zachte boter aan de schuimige massa toe. Roer er twee derde van de amandelschilfers door.

  3. 3

    Vet een ovenschaal van 20 x 20 cm in met wat boter, bestuif met wat bloem. Doe er de helft van het deeg in en druk goed aan.

  4. 4

    Roer de abrikozenconfituur los, strijk uit op het deeg en verdeel er de rest van het deeg over. Bestrooi met de resterende amandelschilfers. Bak het gebak 25 à 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin is.

  5. 5

    Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en snij in vierkantjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandelgebak met abrikozenvulling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!