Amandelgebak met abrikozenvulling
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de kaneel, het zout en het bakpoeder. Klop in een andere kom het ei met beide suikersoorten tot het witschuimig is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
-
2
Voeg het bloemmengsel en de zachte boter aan de schuimige massa toe. Roer er twee derde van de amandelschilfers door.
-
3
Vet een ovenschaal van 20 x 20 cm in met wat boter, bestuif met wat bloem. Doe er de helft van het deeg in en druk goed aan.
-
4
Roer de abrikozenconfituur los, strijk uit op het deeg en verdeel er de rest van het deeg over. Bestrooi met de resterende amandelschilfers. Bak het gebak 25 à 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin is.
-
5
Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en snij in vierkantjes.