Recept

Tomatensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Sofie: "Tomaten in blik heb ik altijd in huis. Een prima basis voor tomatensoep, maar soms kan die wat zuur smaken. Daarom voeg ik een zoete aardappel toe: die breekt het zuur van de soep, én zorgt meteen ook voor binding."

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de zoete aardappel, snij ’m in stukjes. Stoof de groenten aan in een soeppan met olijfolie.

  2. 2

    Voeg de tomaten en de bouillon toe, breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen, tot de zoete aardappel gaar is – die bindt de soep en verzacht de tomatensmaak.

  3. 3

    Mix de soep fijn, kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij het brood in blokjes, bak ze goudbruin in een pan met olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Roer de room door de soep of geef die er apart bij. Werk af met de croutons en gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!