Recept

Muntroomijs met chocoladesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De ideale afsluiter voor een heerlijk feestmenu

bereiding
  1. 1

    Breng voor het ijs de melk, de muntblaadjes en 100 g suiker aan de kook. Klop de eidooiers wit met de rest van de suiker en zeef er de kokende melk over. Doe alles weer in de pan en verwarm tot het bindt. Zet de pan dan onmiddellijk in koud water.

  2. 2

    Voeg de muntalcohol en de room aan het ei-melkmengsel toe, laat een nacht afkoelen in de koelkast en zeef. 3 Snij het filodeeg in reepjes en maak hoopjes. Leg op een ingevet bakblik en bak in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Breng voor de chocoladesaus de melk, met de room en de muntblaadjes aan de kook. Zeef en smelt er de chocolade in.

  4. 4

    Maak het ijs af met het ei-melkmengsel in de ijsmachine (of zie tip).

  5. 5

    Snij de biscuit in blokjes en doe ze in mooie glazen. Lepel er wat chocoladesaus over, schep er het ijs en de slagroom op en versier met filodeeg en munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Muntroomijs met chocoladesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!