Eend met vijgenchutney
bereiding
-
1
Wrijf de vijgen schoon met vochtig keukenpapier. Haal de steeltjes eraf. Snij elke vijg in kwartjes. Boen de citroen schoon, rasp de helft van de schil en pers het sap uit.
-
2
Pel de ui en snij ze in fijne partjes. Meng in een pan de vijgen met de suiker, de citroenschil en de ui. Schenk er de azijn en het citroensap bij. Kruid met cayennepeper. Laat 30 minuten onafgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
3
Snij de eendenborstfilets aan de velkant ruitvormig in met een scherp mes. Kruid ze met peper en zout. Bak ze zonder vetstof eerst 4 minuten op de velkant. Keer om en laat nog 1 tot 2 minuten verder garen. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens het in plakjes te snijden.
-
4
Serveer de eend samen met de lauwe chutney.