Recept

Aspergeroomsoep met gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de witte asperges en spoel de groene asperges. Snij de punten van de stengels af en hou ze apart. Snij de rest in stukjes.

  2. 2

    Breng 1 liter bouillon aan de kook. Doe er de aspergestengels bij en laat 15 minuten koken. Draai alles door een roerzeef.

  3. 3

    Laat de boter smelten en roer er de bloem door. Leng aan met de rest van de bouillon en laat al roerend indikken. Meng met de gepureerde asperges en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Doe de aspergepunten bij de soep en laat ze nog 5 minuten koken.

  5. 5

    Klop de eidooier los met de room. Klop er een pollepel warme soep door. Schenk dan alles weer bij de soep en laat verwarmen, maar niet meer koken (dan stolt het ei).

  6. 6

    Verdeel de soep over borden of kommetjes. Werk af met de zalm en peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergeroomsoep met gerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!