Recept

Chocoladecake met zoute karamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Laat maar komen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Doe de bloem, het bakpoeder, het zout en het cacaopoeder in een mengkom. Rasp de chocolade grof en doe hem erbij.

  3. 3

    Doe de boter met de eieren en de suiker in een mengkom en mix. Roer het chocolademengsel erdoor.

  4. 4

    Schep in een ingevette bakvorm. Bak 30 minuten in het midden van de oven. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Maak de karamel: neem een pan met dikke bodem en breng de suiker met 100 ml koud water aan de kook, op middelhoog vuur. Draai met de pan maar roer niet, laat rustig borrelen tot de siroop begint te kleuren. Kantel de pan heen en weer tot de karamel bruin is. Voeg de room erbij en roer tot hij volledig is opgenomen. Laat nog 1 minuut koken en meng dan de boter en het zout erdoor. Lepel over de afgekoelde cake en laat afkoelen. Bestrooi met gekleurde chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladecake met zoute karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!