Recept

Abrikozentaartjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Leg de bladerdeegvierkantjes op een groot vel bakpapier. Vouw de randen 1 cm naar binnen.

  3. 3

    Splits het ei. Klop de eidooier los met de melk. Vermeng de suiker met de helft van de amandelschilfers. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bestrooi met het amandel-suikermengsel. Bak de taartbodems 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Laat de abrikozen goed uitlekken en snij ze in stukjes.

  5. 5

    Klop het eiwit en de room stijf in aparte kommen. Spatel eerst het eiwit en vervolgens de slagroom door de yoghurt. Breng op smaak met limoensap. Vul de taartjes met het roommengsel en stukjes abrikoos.

  6. 6

    Verwarm de abrikozenconfituur in een pannetje en lepel hem over de abrikozen. Werk af met de amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Abrikozentaartjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!