Groene gazpacho
bereiding
-
1
Halveer de paprika's, verwijder de pitten en snij ze doormidden.
Schil de komkommers, verwijder de pitjes en trek een halve komkommer in sliertjes.
Spoel het pepertje, verwijder de pitjes en snij het in stukjes.
Pel en versnipper de ui en de knoflook.
-
2
Leg de paprikahelften op hun snijkant onder de grill tot de schil bijna zwartgeblakerd is en loskomt. Stop de helften dan in een goed afgesloten plastic zak en laat ze afkoelen.
-
3
Verkruimel het brood en besprenkel het kruim met 1 theelepel water.
-
4
Haal de schil van de paprika's. Snij een halve paprika in stukjes. Doe de rest met de andere groenten in een mengkom. Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Zet 1 uur in de koelkast.
-
5
Werk net voor het opdienen af met olijfolie en komkommersliertjes.
Voorbereiding