Macaroni met kaas, ham en witloof
bereiding
-
1
Maak de witloofstronkjes schoon, snipper ze fijn. Stoof het witloof beetgaar in wat boter. Kruid met peper en zout.
-
2
Smelt 50 gram boter in een pannetje. Strooi er de bloem bij en roer droog. Voeg geleidelijk de melk toe en roer verder tot een gladde bechamelsaus. Voeg de ham toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer van het vuur de cheddar en het gestoofde witloof door de saus.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
4
Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Vet een ovenschaal lichtjes in.
-
5
Meng de pasta met de witloof-hamsaus. Schep het mengsel in de ovenschaal. Bestrooi met de mozzarella. Laat 10 tot 15 minuten gratineren in de oven, of tot de bovenkant mooi goudgeel kleurt.