Napolitaanse tortano
bereiding
-
1
Meng de bloem met de gist, het water en de honing. Doe er het zout en de olijfolie bij en kneed in 15 minuten tot een glad en soepel deeg. Dek het deeg af en laat het op een tochtvrije en warme plaats 30 minuten rijzen.
-
2
Bestuif het werkvlak met bloem. Leg er het deeg op en druk het uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik (niet rollen, zo druk je er de luchtbellen uit).
-
3
Verdeel de ham, mozzarella, olijven en basilicumblaadjes over het deeg, maar laat boven- en onderrand vrij. Bestrijk de vrije randen met water en vouw dicht tot een rol.
-
4
Vorm van de rol een ring en leg hem op de naad op een met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi er wat bloem over, dek af en laat weer 30 minuten rijzen.
-
5
Schuif de tortano in de op 230° C voorverwarmde oven, en verlaag de temperatuur meteen tot 200° C. Bak het brood in 25 minuten goudbruin.