Filodeegtaartjes met asperges en waterkers
bereiding
-
1
Maak de asperges schoon, stoom ze 6 à 8 minuten en zet ze apart. Spoel de waterkers en pluk de blaadjes van de steeltjes.
-
2
Maak geklaarde boter. Smelt de boter in een steelpannetje. Schep de witte vlokjes eruit en doe de rest in een kom.
-
3
Snij de vellen filodeeg in twee en bestrijk ze met de geklaarde boter. Plooi ze in twee, beboter nogmaals aan bijde kanten en leg ze dan in 4 siliconen muffinvormpjes, laat lichtjes over de rand hangen.
-
4
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
5
Hou de aspergepunten apart en snij de rest van de asperges in stukjes. Klop de eieren los met de room, de cottage cheese en water peper en zout.
-
6
Hak 3/4 van de waterkersblaadjes grof en doe ze, samen met de asperges bij het eiermengsel. Verdeel over de vormpjes en werk af met aspergepunten.
-
7
Dek de vulling af met kleine cirkels bakpapier en bak ze 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en laat nog 5 minuten bakken. Werk af met de rest van de waterkers en serveer meteen.