Recept

Kalkoenfilet met kruidenvulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel en de droog de koriander en de peterselie. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze grof. Hak de lente-uitjes met de kruiden en de rucola fijn in de keukenmachine. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, kruid met peper en zout.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  3. 3

    Snij de kalkoenfilet overlangs open, maar niet helemaal door. Kruid met peper en zout. Bestrijk met de kruidenpasta en rol dicht. Bind vast met keukentouw.

  4. 4

    Leg de rollade in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Leg er de tijm, rozemarijn en knoflook bij. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat ongeveer 30 minuten garen in de oven.

  5. 5

    Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Maak de rucola schoon en hak de blaadjes grof. Pureer de aardappelen met wat boter en een scheutje melk. Meng er de rucola door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. 6

    Snij de rollade voor het serveren in plakken. Serveer met de rucolapuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenfilet met kruidenvulling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!