Moelleux met appel en rabarber
bereiding
-
1
Maak de rabarber schoon en snij in kleine stukjes. Schil de appel, snij in vier en haal het klokhuis eruit, rasp 'm grof en besprenkel met citroensap.
-
2
Doe de rabarber met de geraspte appel in een steelpannetje. Voeg er de honing en de kaneel aan toe. Laat 20 à 25 minuten, al roerend, koken tot je een vaste compote krijgt en alle vocht is verdampt. Haal van het vuur en zet apart.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
4
Meng de bloem met de bloemsuiker en het amandelpoeder. Smelt de boter en doe ze bij het bloemmengsel. Bebober een muffinvorm en verdeel er de compote over, tot ongeveer 1/3 van de hoogte van de vormpjes. Schep daarbovenop het amandelbeslag en zet 10 minuten in de oven. Ontvorm voorzichtig en serveer warm of koud.