Recept

Andijviepuree met hespenspek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Stamp de aardappelen met de melk tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Maak de andijvie schoon. Verwijder de harde nerven en snij de bladeren in reepjes. Maak de lente-uien schoon, snij ze in ringen.

  3. 3

    Smelt wat boter in een grote pan. Voeg de andijvie en de lente-uien toe en stoof ze beetgaar. Voeg eventueel een scheutje water toe. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de gestoofde andijvie met de mascarpone door de aardappelpuree. Kruid eventueel nog met peper en zout.

  5. 5

    Bak het spek in een pan met wat boter. Serveer bij de andijviepuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Andijviepuree met hespenspek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!