Simpele citroencake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de citroenschil fi jn en pers het sap uit. Vet de cakevorm (22 à 24 cm) in en bestuif met bloem. Klop de boter met de suiker krachtig tot een wit schuimige massa, gedurende 5 minuten of tot de suikerkorrels opgelost zijn. Meng er één voor één de eieren door en daarna de room.
-
2
Zeef de bloem boven de kom en spatel door het beslag. Voeg de citroenrasp en 3 el citroensap toe en meng tot een homogeen beslag.
-
3
Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake 60 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de cake te donker wordt, kun je hem de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie. Controleer met een metalen prikker: als die er schoon uitkomt, is de cake klaar.
-
4
Laat 5 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Laat daarna afkoelen op een rooster.