Mini-panettone
bereiding
-
1
Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Verbrokkel er de gist in en doe er 2 el suiker en 2 el lauwe melk bij. Dek de kom af met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen.
-
2
Doe de rest van de melk en de suiker, de geraspte citroenschil, de boter en de eieren erbij in de kom en kneed tot een soepel deeg. Dek af met huishoudfolie en laat opnieuw 30 minuten rijzen.
-
3
Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed 12 bakvormpjes (van ±250 ml, bijvoorbeeld grote muffinvormen) met bakpapier.
-
4
Hak het gekonfijt fruit in stukjes. Laat ze, met de rozijnen, weken in de rum. Kneed ze samen met de gehakte amandelen door het deeg. Verdeel het in 12 porties en rol er balletjes van. Leg ze in de vormpjes en zet 35 à 40 minuten in de oven.
-
5
Laat afkoelen, ontvorm en bind een touwtje rond het bakpapier. Bestuif met poedersuiker en serveer.