Recept

Gevulde aubergines met puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Doe eens iets anders met aubergine.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Halveer de aubergines in de lengte. Hol de vrucht uit tot op 1,5 cm van de rand. Snij het vruchtvlees, samen met de courgette in blokjes. Verbrokkel de feta.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de courgette- en aubergineblokjes toe en roerbak verder. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Vul de aubergines met de gehaktvulling, werk af met verkruimelde feta en een takje tijm. Leg ze in een ingevette ovenschaal en zet 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Pureer de aardappelen en breng op smaak met karnemelk, boter, peper en zout. Schep de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en maak er mooie toefjes van op een bord. Serveer met de aubergines.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde aubergines met puree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!