Varkensgebraad Sint-Hubertus
bereiding
-
1
Maak de ui, wortel en knoflook schoon en snij ze grof. Voeg de kruiden voor de marinade toe. Giet er de olie bij en leng aan met de wijn. Laat het vlees hierin 2 dagen marineren en draai geregeld om.
-
2
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Verwarm de oven voor op 200° C. Leg het vlees in een ovenschaal, kruid met peper en zout en bestrijk met boter. Bak het vlees in de oven (45 minuten per kg vlees).
-
3
Zeef de marinade en bedruip er het vlees geregeld mee. Laat de rest van de marinade inkoken en voeg de gelei toe. Roer er de mosterd en een scheutje azijn door.
-
4
Laat het gebraad rusten onder aluminiumfolie. Giet de braadjus bij de saus. Doe de opgeklopte room bij de saus. Serveer met appeltjes en veenbessencompote en aardappelkroketjes, eventueel met een stronkje gestoofd witloof bij.
48 uur van tevoren
De dag zelf