Recept

Knolseldersoep met room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een makkelijke en goedkope winterse soep waar je lekker warm van wordt. Dit soepje kun je bovendien zowel feestelijk als doordeweeks serveren.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Schil de knolselder en de aardappelen, snij ze in stukken. Pel de sjalot en de knoflook, hak ze fijn. Stoof alles samen even aan in een soeppan met boter.

  2. 2

    Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen. Voeg de room toe en mix de soep goed fijn. Breng op smaak met kerrie, peper en zout. Is de soep te dik, leng ze dan eventueel aan met wat extra bouillon of room.

  3. 3

    Klop de slagroom half stijf. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met een lepel slagroom, een druppeltje olijfolie of, nog beter, truffelolie en wat versgemalen peper. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knolseldersoep met room

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!