Chocoladesoepje met praliné-ijs
bereiding
-
1
Verwijder het label dat rond het blik gecondenseerde melk zit en leg het blik in een grote kookpan gevuld met water. Laat het 3 à 4 uur zachtjes koken, zodat de melk karamelliseert.
-
2
Maak het ijs. Verwarm de melk en de room. Doe er het melkpoeder en de suiker bij en breng aan de kook. Haal van het vuur en roer er de praliné pasta door. Laat het mengsel volledig afkoelen. Draai tot ijs in de ijsmachine en bewaar in de diepvriezer tot gebruik.
-
3
Maak het chocoladesoepje. Doe het water, de suiker, de chocolade en de cacao in een pan en breng aan de kook. Roer goed door tot alle chocolade gesmolten is en laat afkoelen.
-
4
Verdeel het chocoladesoepje over kopjes of kommetjes. Doe er een bolletje pralinéijs in en werk af met enkele sliertjes gekaramelliseerde melk en wat pindanoten. Serveer meteen.