Recept

Witlooftatin met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aparte variant op de tarte tatin

bereiding
  1. 1

    Spoel het witloof. Snij het in de lengte in kwartjes. Verwijder de bittere stukjes onderaan.

  2. 2

    Bak het witloof kort aan op een hevig vuur, in de helft van de boter. Blus met wat water. Temper het vuur en laat het verder beetgaar stoven.

  3. 3

    Laat het witloof goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200° C. Laat de boter smelten. Leg bakpapier in een bakvorm van 23 cm diameter. Bestrijk het met gesmolten boter en strooi er de suiker en salie op.

  4. 4

    Leg de witloofkwartjes in stervorm op het papier. Leg de kaas tussen het witloof. Dek af met brickdeeg. Zorg ervoor dat de vulling helemaal bedekt is.

  5. 5

    Bestrijk het deegdeksel met de rest van de gesmolten boter. Bak 15 minuten in de oven.

  6. 6

    Laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Ontvorm en haal voorzichtig het bakpapier weg.

  7. 7

    Serveer warm of lauw, met een frisse, groene salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witlooftatin met geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!