Kalkoengebraad met sinaasappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven tot 175° C.
-
2
Kruid de kalkoenfilet met peper en zout. Braad het vlees rondom aan in boter en olie. Leg het in een braadslee, kruid met de oregano. Zet 40 minuten in het midden van de oven.
-
3
Boen de sinaasappel goed schoon, snij in fijne plakjes.
-
4
Hou de kalkoenfilet warm in de oven op 50° C. Blus de braadslee met de fond. Schraap de aanbaksels goed los.
-
5
Fruit de sjalotten in 1 kl boter. Giet er door een zeefje de fond bij. Doe er het sinaasappelsap en de schilletjes bij. Laat 3 minuten zacht koken.
-
6
Verwijder de schilletjes. Doe er de room bij en roer. Kruid met peper en zout. Laat 2 minuten doorkoken.
-
7
Snij het gebraad in plakjes. Lepel er de sjalotjes en de saus bij. Werk af met sinaasappel. Serveer met rijst en broccoli.