Kalkoen met fijne boontjes en notencrumble
bereiding
-
1
Haal de boontjes af en halveer ze in de lengte.
Was een onbehandelde citroen, rasp de schil en pers het sap uit.
Rooster 2 sneetjes toastbrood en verkruimel ze.
Hak de walnoten fijn.
Hak de peterselie fijn.
-
2
Kook de boontjes 10 minuten in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
-
3
Bak de kalkoenlapjes 4 minuten aan elke kant in 2 eetlepels olie.
-
4
Verhit 1 eetlepel olie en 30 g boter in een andere pan, en bak er de noten, de verkruimelde toast en de peterselie in tot een crumble.
-
5
Meng de kippenbouillon met 2 eetlepels citroensap, bloem en een eidooier in een pannetje. Zet op een zacht vuur, blijf roeren en laat indikken.
-
6
Meng deze saus met de boontjes. Serveer met de kalkoenlapjes en strooi er de crumble over.
Voorbereiding