Creoolse garnalensoep
bereiding
-
1
Maak de groenten schoon. Schil de aardappelen
en snij ze in blokjes. Pel de uien en
knoflook en hak ze fijn. Snij de lente-uitjes
in ringen en de paprika in kleine blokjes.
Snipper het pepertje fijn. -
2
Spoel de spinazie en blancheer hem kort
in kokend gezouten water. Spoel meteen
onder koud water en knijp goed uit. Hak
de spinazie grof en zet even opzij. -
3
Stoof de ui met de knoflook en de chilipeper
aan in een scheutje olie. Blus met de
bouillon. Voeg de lente-uitjes, de rozemarijn,
de aardappelen en de paprika toe en
laat afgedekt 15 minuten koken. Voeg de
kokosmelk en de garnalen toe. Temper het
vuur en laat nog 8 minuten sudderen. Roer
de spinazie door de soep en warm even
door. Breng op smaak met peper, zout en
limoensap.
Voorbereiding