Recept

Hamburger met aardappelrosti

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tikje anders met rösti

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Was de radijsjes en schil de wortelen. Snij beide in dunne plakjes en vervolgens in kleine staafjes.

    Schil de aardappelen, rasp ze grof.

    Hak de peterselie fijn.

  2. Vinaigrette

  3. 2

    Roer peper en zout door de azijn tot het zout opgelost is en klop er beide soorten olie door.

  4. 3

    Laat de groenten 30 minuten marineren in de vinaigrette en roer er de gehakte peterselie door.

  5. 4

    Meng de geraspte aardappelen met peper en zout en maak er hoopjes van. Bak in de helft van de boter met de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag tot ze goudgeel en krokant zijn. Druk nu en dan een beetje plat.

  6. 5

    Bak de hamburgers aan beide kanten mooi bruin in de rest van de boter op een tamelijk zacht vuur.

  7. 6

    Serveer met telkens 2 eetlepels gemarineerde groenten en aardappelrösti. Een pittige en gezonde variant op de traditionele hamburgersausen.

  8. Tip

  9. 7

    De aardappelrösti kunnen worden gemengd met allerlei geraspte groenten als wortelen, courgettes, koolrabi, knolselderij of met geraspte kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hamburger met aardappelrosti

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!