Hamburger met aardappelrosti
bereiding
-
1
Was de radijsjes en schil de wortelen. Snij beide in dunne plakjes en vervolgens in kleine staafjes.
Schil de aardappelen, rasp ze grof.
Hak de peterselie fijn.
-
2
Roer peper en zout door de azijn tot het zout opgelost is en klop er beide soorten olie door.
-
3
Laat de groenten 30 minuten marineren in de vinaigrette en roer er de gehakte peterselie door.
-
4
Meng de geraspte aardappelen met peper en zout en maak er hoopjes van. Bak in de helft van de boter met de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag tot ze goudgeel en krokant zijn. Druk nu en dan een beetje plat.
-
5
Bak de hamburgers aan beide kanten mooi bruin in de rest van de boter op een tamelijk zacht vuur.
-
6
Serveer met telkens 2 eetlepels gemarineerde groenten en aardappelrösti. Een pittige en gezonde variant op de traditionele hamburgersausen.
-
7
De aardappelrösti kunnen worden gemengd met allerlei geraspte groenten als wortelen, courgettes, koolrabi, knolselderij of met geraspte kaas.
Voorbereiding
Vinaigrette
Tip