Recept

Auberginetorentje met tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bijna te mooi om op te eten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de aubergines en snij ze in een twintigtal schijven van ±1 cm. Bestrooi ze aan weerszijden met zout en leg ze in een vergiet.

    Pel en hak de ui.

    Pel en ontpit de tomaten, snij ze in dobbelsteentjes.

    Snipper het basilicum.

  2. 2

    Maak de tomatensaus. Stoof de ui glazig in 2 eetlepels olie. Doe er de tomaten, de chili en een mespuntje suiker bij. Laat 5 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Vermeng de cashewnoten met de
    parmezaan. Klop de eieren op met
    peper en zout.

  4. 4

    Dep de aubergineplakjes droog, haal ze door het kaasmengsel en klop ze af. Haal ze vervolgens door het eimengsel. Bak ze in kleine porties goudbruin in 4 eetlepels olie.

  5. 5

    Schep het gesnipperde basilicum door de tomaten. Serveer de torentjes met de saus apart erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Auberginetorentje met tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!