Auberginetorentje met tomaat
bereiding
-
1
Spoel de aubergines en snij ze in een twintigtal schijven van ±1 cm. Bestrooi ze aan weerszijden met zout en leg ze in een vergiet.
Pel en hak de ui.
Pel en ontpit de tomaten, snij ze in dobbelsteentjes.
Snipper het basilicum.
-
2
Maak de tomatensaus. Stoof de ui glazig in 2 eetlepels olie. Doe er de tomaten, de chili en een mespuntje suiker bij. Laat 5 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Vermeng de cashewnoten met de
parmezaan. Klop de eieren op met
peper en zout. -
4
Dep de aubergineplakjes droog, haal ze door het kaasmengsel en klop ze af. Haal ze vervolgens door het eimengsel. Bak ze in kleine porties goudbruin in 4 eetlepels olie.
-
5
Schep het gesnipperde basilicum door de tomaten. Serveer de torentjes met de saus apart erbij.
Voorbereiding