Recept

Courgettepannenkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zowel warm als koud smaken deze pannenkoekjes fantastisch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de courgette.

    Hak de augurk.

    Pers het knoflookteentje.

    Hak de bladpeterselie fijn.

    Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  2. 2

    Verhit 2 el olie in een pan en fruit de groenten 5 minuten op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om. Voeg er de zeste van een halve onbehandelde citroen en 1 tl komijnzaadjes aan toe. Breng nog op smaak met peper en zout . Laat afkoelen.

  3. 3

    Meng in een kom 4 eieren met 150 g volle yoghurt en 60 g bloem. Laat 15 minuten rusten. Hak 20 g peterselieblaadjes en 1 takje munt fijn. Roer samen met de groenten door het eimengsel.

  4. 4

    Verhit wat olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van telkens 2 el beslag kleine pannenkoekjes ( baktijd telkens 3 minuten ). Laat vervolgens de pannekoekjes uitlekken op keukenpapier. Lekker warm of koud.

  5. 5

    Je kan de pannenkoekjes serveren met yoghurtdip: Meng 250 g volle yoghurt met de gehakte augurkjen, 1 el dille en de geperste knoflook. Breng op smaak wat peper en zout . Voeg er nog een koffielepel azijn en 2 koffielepeltjes olijfolie bij en roer goed om.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgettepannenkoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!