Ossobuco met gremolata
bereiding
-
1
Pel en hak de uien en de knoflook. Maak de wortelen en de selder schoon, snij ze in stukjes. Snij de tomaten in kwarten. Verwarm de oven voor op 225°C. Snij de rand van de stukken vlees om de 2 cm in (tegen het omkrullen). Wentel het vlees door de bloem en schud het teveel eraf. Spoel de citroen met heet water en dep droog. Rasp de schil (of schil de citroen flinterdun en hak de schil fijn). Snipper de peterselie. Pers de knoflook.
-
2
Bak het vlees aan beide kanten goudbruin in de hete olie. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en giet het braadvet weg.
-
3
Doe de boter in de pan en stoof selder en wortelen 5 minuten. Blus met de wijn en de fond. Voeg er vlees, tomaten, basilicum, tijm en laurier aan toe. Dek af en laat anderhalf uur garen in de hete oven.
-
4
Maak de gremolata: meng de geraspte citroenschil, de gehakte peterselie en de geperste knoflook.
-
5
Schep de schenkels met de groenten op de borden. Bestrooi met de gremolata.
Voorbereiding