Mignongebraad met snijbonen en graanmosterd
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schil de aardappelen.
Snipper de sjalotjes.
Pel en ontpit de tomaten, snij in stukjes.
Snij de snijbonen in julienne.
Hak de basilicum fijn.
-
2
Schroei het gebraad dicht in hete boter en kruid daarna met peper en zout. Zet in de oven en laat 20 minuten bakken.
-
3
Kook de aardappelen gaar in gezouten water met 3 teentjes knoflook en een laurierblaadje. Giet af, verwijder de laurier en plet tot puree. Werk af met 2 dl room, gemalen kaas en mosterd. Kruid met peper en zout.
-
4
Kook drie sjalotten in met witte wijn en vleesbouillon en kruid met peper en zout. Voeg 3 dl room toe en laat voor de helft inkoken. Zeef en klop op met de ijskoude roomboter die in klontjes verdeeld is. Breng verder op smaak.
-
5
Stoof de tomaten samen met het resterende lookteentje, 2 sjalotten, de tijm, het laurierblad, peper en zout gaar en duw door een fijne zeef.
-
6
Klop de eierdooiers au bain-marie op met water en kruid met peper en zout. Voeg met kleine scheutjes de geklaarde boter bij en werk af met graanmosterd en 1/2 dl room.
-
7
Kook de snijbonen beetgaar in gezouten water, giet af en stoof even op in boter. Kruid bij naar smaak.
-
8
Giet een spiegel van blanke botersaus op warme borden , schik in het midden wat snijbonen met daarop een paar plakjes vlees. Overgiet het vlees aan één kant met tomatencoulis en aan de andere kant met mosterdsaus. Garneer met mosterdzaadjes en basilicum. Vorm een paar mooie roosjes mosterdpuree, versier met een paar blaadjes kervel en schik er een kerstomaatje op.
Voorbereiding
Mosterdpuree
Blanke botersaus
Tomatencouis
Mosterdsaus